30. des. 2009

Jippi! jeg ble vinner av give-away!

Når jula hadde senket seg over stua og jeg gledet meg over at snøen lå som myke tepper over den ustelte hagen og det slitte rekkverket på verandaen, fikk jeg en hyggelig mail fra Christine fra bloggen hvitstil. Jeg hadde vunnet en boch lampe!!! Så nå blir vinteren bitte litt lysere;)
Ta en titt på bloggen til Christine, den er en av mine favorittblogger, og jeg titter nesten innom hver dag!

Hipphurra for bloggjulegave!

23. des. 2009

Settekasse anno 2009

Hvem husker vel ikke 90-tallet med dets firkantede samleboks. Som småpike ønsket jeg meg hvert år smånips til settekassen min, og hjerte begynte å dunke extra hardt når jeg kom inn i små butikker med masse nips. Nette porselenskatter, fingerbøller fra charterreisemål og noe gammelt arvegods fra bestemor prydet pikerommet fram til 2000-tallet banket på døren og oransje vegger fikk vike for latte og hvitt.


Nå har jeg funnet en måte å videreføre settekassen, og dette rett over sofan. Ideen har jeg stjålet av en venninne (håper du ikek har copyright Elisabeth?!?), og nå har vi endelig fått opp herlighetn på veggen. Vi motstod fristelsen av å male stigen hvit, og det er jeg jaggu meg gla for.


Jeg hadde helt glemt settekassefenomenet, men et dobesøk på Brukbar/Pair-a-daize i Trondheim endret dette. Vil du mimre tilbake til pikerommet har de innredet ett av seks toalett med blant annet date-parfyme, starlet, topp-plakater og ikke minst en diger settekasse fylt med masse nips som får nostalgien til å pumpe rundt i kroppen.


Litt julepynt har fått prydet settekassen min i år, og vi er sååååå forelsket i hverandre, stigen og jeg, at jeg tror dette kan vare evig! ;)

God lillejulaften!

16. des. 2009

Hvem klarer å gjette hva denne skal brukes til???

Denne stigen er vårt neste prosjekt her hjemme. Hverken jeg eller gartnern har fått ut fingern og gjort det vi har tenkt med denne værslitte stigen. For noen hadde nok det rette vært å gå rett til containern eller peisen med den. Men vi har etterlyst en slik stige i mange måneder, og er svært takknemlig for at en arbeidskollega (takk Merethe!) av min mor velvillig ofret seg med å frakte ned denne fra hytta, etter at den ble sagd av en gammel laaaang stige som stod der. Nå har jeg fryktelig lyst til å ferdiggjøre prosjektet, men først står litt lettere eksamenskriving i kveld og i mårra igjen, så får vi se hva helgen bringer.

Men hva tror dere at stigen skal brukes til?
a) som en hylle over soffaen?
b) som en sengegavvel ?
c) som en hånddukholder?
d) som et klatrestativ te litjspira
e) klatrestativ te gartnern ;) ?
d) henges ned fra taket og fester gamle kjøkkenredskaper i den?

good luck!

(mmmm, legg merke til den lekre gangen vår i bakgrunnen, men nylagt linolium, nyreve tapet og ikke minst en lekker lysbryter i retrostil. Oppussingsbehovet roper HØYT! ..og jeg lukker ørene...... ;))

Snart er eksamen-over-klem!

14. des. 2009

Mitt (vårt) nye deilige bad!

Drømmen om ett ferdig bad til jul ble til virkelighet i år. Uten bad i 3-4mnd er i utgangspunktet utenkelig, helt til jeg var midt oppi det selv. Men nå dusjes det over en lav sko (høy sko?) og litjspira har lært seg å si BADE, med ett etterfølgende hvin! Selv om badet er lite (les: 5,1m2) har det allikevel plass til et lekkert badekar, en stor vask og behusning av dodraugen.
Glasskrukken ble kjøpt på loppis, og hadde en mindre lekkert gullokk, som lett ble hvitt med litt spraymaling. Oppi krukka har vi puttet deilige badebomber, med lukt og utseende som er tilpasset både alder og kjønn ;) (kaffe til gartnern, bergamot til meg og jordbær med konfektpynt til litjspira).

Lisbeth Dahl såpedispenser med deilige småsåper ved siden av. Den nederste er kjøpt på badeanda på Valentinlystsenteret og lukter deilig kakao (mmmm, sjokolade)!


Vi vurderte lenge fram og tilbake hvilke møbler vi skulle kjøpe, men vi endte til slutt opp med vår favoritt hele tiden; Flåren fra Ikea. Lekkert, romslig og vår stil.... og et stort pluss var jo den gode prisen (selv om den ikke var en avgjørende faktor i dette tilfellet, for en gangs skyld).


Badekaret med tilbehør! Badekaret med en leveringstid på 2 uker ble forlenget til 2 mnd, men på tross av det er vi så fornøyde at vi lar det gå i glemmeboken (etter litt prisavslag skal nevnes) ;) Og jeg er så glad jeg har pirka av etikketter på dusjtilbehøret, for det så myyye finere ut da ;)



Bath-bokstavene er trebokstaver kjøpt på panduro (såklart!) og malte hvite. De var noe av det første tilbehøret jeg handla inn, og vi er fortsatt i et elsk-elsk-forhold!

Flere bilder av badet kommer etterhvert når eksamenskaoset er over på fredag kl 10.00 og jeg kan ta tua (trøndersk ord for klut) i bruk, spre juledufter som en muggost sprer vann i munnen min, rydde som en virvelvind og ikke minst nyte gløgg og julekaker som enhver julekjær jente gjør!


Snart-juleklem fra ei som strax synker laaaaaangt ned i badekaret, med en av mine bergamotbadebomber ;)

8. des. 2009

julestemning er utsatt 10 dager!

Med to store juleeksamener i fysikk, kjemi og biologi i år har jeg bytta ut gløggkos, julemusikk, husfred og pepperkakespising med noe myyyyyye triveligere; lesing, regning og notering! har dere hørt om noe triveligere tidsfordriv nå midt i adventstiden?!?  Lyser sarkasmen gjennom?

Litjspira i jula i fjor!

Vel, når man forbinner advent med lukta av penn, notatark og kalkulatorplast er det vel ingen nostalgiske bjeller som ringer. Men jeg trøster meg med at dette er den siste julen med eksamen, kanskje for resten av livet ;) Også koser jeg meg med litspira som med store øyne peker på alle lyyyyys, og som vi øver iherdig til å si GOD JUL! Jula kommer nok i år også, men uten julebakst, nystrykte gardiner men med en julefeiring hjemme hos oss med 8 stykk og deilig sprø svor. Det er vel lov til å glede seg litt innemellom lesinga?

Det spørs om litjspira liker julenissen like godt i år;)

God adventstid fra en kraftig redusert juleinteriørblogger!

2. des. 2009

Sjøllaga er vellaga!

Jeg er med på et prosjekt som skal prøve å få flere 10-klassejenter til å velge realfagstudier videre. For å oppmuntre jentene skal jeg (og de andre som er med på prosjektet) ut å gjennomføre fengene forsøk innenfor realfagene. Og i denne sammenhengen har jeg lært meg å diske opp med godsaker som enhver jente ikke kan fornekte. For med en gang noe lukter deilig, føles mykt og godt på huden og i tillegg er rosa så kan det ikke slå feil!


En deilig lipsyl og en knallgod håndkrem (nei ikke til ansiktet.... da blir du RØD) ble tillaget på kjemilaben i de sene kveldstimer for en del uker siden, og nå står de og roper på meg hver kveld på det nye og fine badet mitt! Og du trenger ikke være 15år, usikker, hormonell og glad i rosa for å lage deg egen håndkrem eller lipsyl, og fantastiske julegaver er det også!

Og her kommerhandlelista til selvlaget lipsyl (apoteket skal ha alt dette):

10 g parafin

15 g bivoks

15 g kokosfett

25 g vaselin

40ml mandelolje

(Evt. fargestoff, for eksempel rød jernoksid eller konditorfarge)

Du trenger kokeplate, kasserolle, begerglass (ca 250ml), skje, former/ bokser for å ha leppestiften i.

Kok opp vann i en kasserolle til vannbad. Legg parafin (10g) og små biter av bivoks (15g) i et begerglass. Plasser begerglasset i kasserollen og smelt sammen under omrøring. Tilsett vaselin (25g) og kokosfett (15g) og rør til en jevn blanding (uten klumper). Løft kjelen av platen. Tilsett mandeloljen (40ml) og rør. Fargestoff kan tilsettes hvis ønskelig.

Hell blandingen i formene – jobb raskt her fordi det stivner fort! La formene med leppestift i stå til de er helt avkjølt.

Voila! enkelt, deilig og billig :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails