11. jan. 2010

Planlegging av nytt kjøkken

Det jeg skulle ha ønska meg i julegave var såklart en tryllestav, en slik en som jeg kan bruke for å få alle prosjekter her hjemme ferdig i en fei. At det samtidig bare innebærer "sim sala bim" og litt vifting med en stav hadde passet meg og min tidsdisponering perfekt!

For tiden skulle jeg gjerne ha viftet litt med staven på kjøkkenet mitt, og ikke bare noen plasser, men både tak og gulv og vegger, samt alt av kjøkkeninteriør skulle jeg ha tryllet nytt. Nå er det slik at vi skal faktisk pusse opp kjøkkenet, det er ikke lenger en utopi. Men jeg gruegleder meg til det kaoset en slik oppussing gir, men gleder meg vannvittig til resultatet. Jeg gleder meg til å bli en ekte husmor igjen, som ikke lenger kan skjule seg bak dårlig matlaging og korte opphold på kjøkkenet på grunn av slitasje og upraktiske løsninger. Vårt nye kjøkken blir nesten dobbelt så stort, men over dobbelt så fint!- og jeg gleder meg som et lite barn ;)





Her er bilder (!) av tegningene våre, i svært så flimerete kvalitet, men bak flimringa lurer det seg noe vakkert og matlagervennlig! Jeg gleder meg til å kunne vise fram kjøkkenet i levende livet, til påske kanskje ;)

4. jan. 2010

Gamle minner og nye bruksmåter


Når jeg var liten (og nett) dro vi ofte til mine besteforeldre, på landet på søndagsbesøk. De bodde i et flott hus min bestefar selv hadde bygget, og hagen bugnet av bær, grønnsaker og jordbær, og ikke minst nydelige blomster. Noen søndager ble vi værende der så lenge at jeg ble bydd kveldsmat av bestefar. Og min favorittkveldsmat når jeg var på besøk der va fenalår skåret i tykke skiver, på bitte litt tørt brød (!) med ekte smør på. Og dette var slikt smør som mine kjære besteforeldre var oppdratt til å la stå framme på kjøkkenbenken, ergo en deilig fløyelsmyk konsistens! Toppen av kaken "slæsj" prikken over i'en var et deilig glass med kaldt melk. Åh, jeg får vann i munnen når jeg tenker på dette! Stolt satt jeg å dinglet med føttene fra en høy stol på kjøkkenet til mine besteforeldre, og tenkte helt sikkert at livet kan ikke bli mye bedre enn dette:)


På et loppemarked for en liten stund tilbake fikk jeg gode minner tilbake, minner som førte meg tilbake til dinglende føtter og iskald melk ved bestefars bord. Jeg kom over to helt like melkeglass som jeg drakk av hver gang jeg var på besøk hos mine besteforeldre. Disse kjøpte jeg såklart for en slikk og ingenting, og var innstilt på å ta i bruk glassene, men nå på en ny måte; telysestaker! Og jeg elsker å ta fram mine små telysestaker når jeg trenger litt hærlig ingefærbrun farge i stuen. Og ikke minst er det perfekt at de matcher maleriet vi har i stuen. Men den får jeg vise fram en annen gang;)


Ha en fin mimrekveld!


3. jan. 2010

Tid for fornying

Det er ikke bare hjemmet som får en liten fornying når julepynten ryddes vekk, også bloggen har fått en liten make-over, og mitt hjems hovedfarger vises nå i layouten til bloggen! For de som kjenner meg skal deg også sies at navnet på bloggen var svært lett å velge, noen har kanskje skjønt ordspillet, andre ikke. Til dere som bare kjenner meg gjennom bloggen er bloggnavnet et ordspill av etternavnet mitt, som er sjeldent og som jeg er svært stolt av! Dermed blir det nok ikke navnebytting når jeg og gartnern smis til sommeren... for noen må sørge for å ta slektsnavnet videre;)



Jeg kvier meg en del til å røske ut julepynten i år. Tidligere har jeg fjernet julepynten så fort vi har rundet ett nytt år, og det har føltes godt og mindre rotete, men i år er jeg redd for at de hvite veggene, møblene, plantene og pynten vil slå mot meg som en steril og lite varm bølge. Så derfor har jeg overtalt gartnern til å kjøre til plantasjen i snøværet, slik at vi kan oppdatere planter (noe vi gjør med mnd mellomrom, dels pga mangel på grønne fingre og dels på grunn av husmoras behov for fornying, også av planter).


Litjspira lot seg også fornye idag, og har klart å ha i hestehale (ca 2cm lang) i hele 1 time. Om det er fordi hun føler seg ekstra fin eller fordi hun glemmer det hun ikke ser er uvisst, men jeg heller nok mest mot det siste;) hestehalen stikker så vidt fram... :)

God rydde-bort-jula-klæm

1. jan. 2010

Julekavalkade

I år (eller faktisk i fjor) ble vår første jul feiret i nyhuset. Dobbelt sett med besteforeldre og en stykk oldemor ble huset og litjspira stirret med store øyne på juletreet på julaften. Med lette advarsler og litt risting på hodet håpet vi at juletreet skulle få stå i fred, og jaggu meg har det gått fint - bank i bordet!!!! Pakkene klarte seg også under treet fram til gaveorgien startet i 19 tia på julekvelden, og litjspira sovnet fornøyd og mett kl 21, og drømte nok søte drømmer om både nissen, julematen og alle lysene hun kan peke på. Åh, hva ville jeg vel ikke gjort for slike enkle drømmer og få bekymringer!

Litjspira syntes medisterkake i brun saus var himmelsk, og det at vi fikk avbildet et smil skal sies å være en sjeldenhet, og dermed et sikkert tegn på at julematen falt i god smak;) litjspira er nemlig svært så sparsom på smilene når vi finner fram kamera, noe som resulterte i julekortbilde fritt for glis fra pia, men desto større glis fra meg og gartner'n;)


Jeg prøvde meg som blomsterdekoratør før jul, og klarte som kanskje noen har observert IKKE å pynte med rødt mot den blåe tapeten vår i spisestua, dermed ble både blomster, duk og annen pynt valgt utifra en hvit og sølvskala, og det som ikke gikk under denne kategorien ble med ut på trappa og ble sprayet sølv;)

Gartnern og Litjspira leker bjørnen sover, mens jeg venter spent på et lite VRÆL både underveis og på slutten av sangen;)


En svært så fornøyd Litjspire som koser seg (littegranne i allefall) hjemme fra barnehagen i julen;)

Godt nytt år fra oss som koser oss hjemme!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails