23. feb. 2010

Kaoskontroll


For tiden er veggene ribbet og overflater strippet på kjøkkenet, og da åpenbarer det seg både hærligheter og styggdommer, som uansett skal få en liten makeover når alle skap er opp på veggen.

En av hærlighetene var denne kitche tapeten som var gjemt bak en panelvegg på kjøkkenet. Vi har kost oss med dette synet i 3 uker nå, men om kort tid vil den bli tildekket av skap og panelplater:)

På kjøkkenet er pipa bekledd med tapetrester. Tapetrester betyr som regels nitidig skrapearbeid, særlig når vi må helspakle og male pipa for at det skal være etter forskriftene.


Rekkehuset vårt har ventilasjonsvifta på kaldloftet, og ventilatorhetter til denne typen vantilasjonsanlegg er enten mindre flotte eller så dyre at vi heller bruker pengene på en 2 ukers sydentur. Dermed putter vi en propp i anlegget og kjører i gang en kullfiltervifte som er fin og se på;)


En kjøkkenvegg lektes ut for å skape jevnere flate og skjule litt ledninger. Veggen skal klees inn med hvite panelplater og kanskje prydes av et eller annet kjøkkenkunstverk.


Som tidligere viser jeg fram kaos og ting som ikke er helt på stell. Jeg bryter sikkert interiørbloggkodeksen, men regler er til for å brytes ;) tidligere kaosinnlegg

Har du et lite kaos hjem til deg?!?

22. feb. 2010

Nytt gulv


I disse ekstreme oppussingsdager må undertegnede skrive under på at det går hardt utover både rygg og fingertræler. Bloggtid er redusert til niks-nada og all hjemmetid er det samme som å tenke kjøkken, skru kjøkken og se at kjøkken tar litt form. - Og hærlig er det! Egeninnsats er vår måte å spare penger på, og for tiden sparer vi med enorm rente;) Jeg må bare beklage redusert bloggekapasitet, men legger ALL skyld på det rålekre kaoset som utspiller seg på kjøkkenet!

Her er et bilde av det gamle linolyumsgulvet (skrives det slik) og vår nye eikelaminat. Jeg foretrekker uten tvil det nye gulvet, og nå er gulvet ferdiglagt i hele 2 etasje. Laminat var et lett valg når vi så hvor mye skader en liten karbat kan gjøre på et flott parkettgulv for en stund siden. Dermed gikk vi for det flotteste laminatgulvet vi fant, oljet eik fra alloc :) Nå kan både vi og litjspira miste tunge skarpe ting i gulvet, eller leke med full innsats til enhver tid :) Og det gjør vi svært ofte, for hjæm her går det i 1-2-3 / klar-færdig-gå (springe fram og tilbake i etasjen) eller dansing og lage lyder ved å slå ting sammen, - og da gjerne slå ting mot gulvet;)

Ha en fantastisk vinterferiedag! Jeg skal straks stikke å selge undertøy i lange baner, så trenger du en ny bh, stikk innom meg på Reimers Byhaven i dag :
)

15. feb. 2010

Lykter



Jess, endelig lekre lykter i hus! jeg har lett en evighet etter fiiiiine lykter som jeg kan ha både innendørs og utendørs. Og for en stund siden kom jeg over disse. Til den nette sum av 199kr hver på Bohus, og gjett om jeg synes de er flotte. Og de passer perfekt utendørs til sommeren, for huset vårt har samme brunfargen som lyktene :) tusen takk til bohus som alltid har masse lekkert på (Bohus) Moholt :)

Siste dag av studiefriukene! den nytes med å vente på kjøkkenlevering fra IKEA, som sikkert ikke kommer denne uken heller................. *sint*

14. feb. 2010

jenterominspirasjon


Når kjøkkenet står ferdig til begynnelsen av mars (ja, tidsfristen skyves fram gang på gang og husmora er like blid for det, som hun er over mangel på søvn og ferskt brød) har vi mange nye planer. For å holde motivasjonen oppe har jeg valgt å se på neste prosjekt som vi kan kaste oss over, og dette har husmora nå bestæmt at er et flunkende nytt jenterom til litjspira. Som med alle andre rom hjem her må vi både legge nytt gulv, nye veggplater, male tak, legge opp/endre stikkontakter og innrede med funksjonelle møbler = mye mer enn "malebørsten er min beste venn" :) Men samtidig er jeg glad for at vi nå kan gjennomføre vår stil i hele huset og gjøre totale endringer med det samme.  Planene for litjspiras rom er å videreføre det gamle babyrommet i gammelleiligheten vår hvor vi hadde lys lime på veggene. Vi elsket den varme lune fargen, og hvor flott den lot seg kombinere med lys rosa.



Her er to bilder fra det gamle rommet til litjspira. Vi elsket både hvordan det så ut og hvor artig det var å ligge på gulvet å leke. Det er ufattelig å tenke på at det snart har gått 6 1/2mnd siden vi flyttet derifra.



For tiden springer jeg rundt fra butikk til butikk for å skaffe meg inspirasjon, samtidig som jeg også windowshopper en god del på e-bay. Og tidligere denne uken kom jeg over disse nydelige knaggene på europris til 29kr stykket. De ble lett med hjem, og ligger å venter i inspirasjonsskapet, som er fullt av duppetitter som vi kanskje får bruk for på et eller annet rom;)


Er det noen som vil dele gode tips om renovering av barnerom?

Hilsen en evig windowshopper;)

13. feb. 2010

Vårgrønn!


Som fortalt tidligere lengter både jeg og gartnern etter våren. Vi er så heldig å bo så nærme bymarka i Trondheim som man kan, men med litt alvorlig skiuhell i mente, og ei lita ei som foretrekker å kjøre akebrett og ha det varmt og godt, har det ikke vært så lett å utnytte skisporene som man skulle tro. Derfor gleder vi oss slik til snøen forsvinner (noe den gjør gjerne 2 uker etter resten av trondheim her vi bor) og til vi kan være mye ut i vårsola.

Søte små telystaker fra mitt skattkammer, julegave fra Siri (takk!) som gjør seg utmerket som potteskjulere også

Når julen ble ryddet ut av huset vårt måtte vi få inn en ny fargeskala, og min lengsel etter våren styrte meg rett mot vårgrønn. Og det er rett og slett deilig å komme opp på stua og kjenne litt deilig vårfarge hver dag. Som Ronja Røverdatter har jeg behov for et lite vårhyl, men det får bli med noen bilder av en vårgrønn stue. Og så lengter jeg vilt etter å planlegge en gul bypåske;)


Sukkulenter i settekassa anno 2009 se her



God helg! -og la OLsendingene bite dere i r..... ;)


12. feb. 2010

Symaskinjomfru

For hver dag som går vokser litjspira mer og mer, og hun snakker desto mer også. Selv om mora ikke ønsker å vedgå at babyen er forsvunnet og at kokkongen med litjspira i har åpnet seg, er det rart å ikke ha den lille babyen som jeg en gang hadde. Alikevel elsker jeg å se hvilken fin "sommerfugljente" litjspira har blitt.

Både jeg og gartnern snakker en del om våren og hvor deilig det skal bli at snøen forvinner. En del av våren betyr håp om sommer, og friske farger, energi, mer utetid og lysere dager, OG DET GLEDER JEG MEG TIL! For at våren ikke skal virke alt for langt fram i tid kastet jeg meg over fargerike stoffer på stoff&stil for noen dager siden. Og i og med at litjspira har vokst utav alle babyklær og forrige års sommerklær  begå jeg meg utpå en hittil så utenkelige oppgaven som å sy et lett vår/sommer antrekk til henne. Hjem her kaller vi det bare et utkast eller en klesprøve, og satser på at sømmer og nøyaktighet stiger i takt med våren;) Ellers får vi bare satse på at alle får se litjspira i antrekket på avstand, slik at symaskinjomfruas unøyaktigheter ikke kommer fram i lyset;)

Easy peasy spør du meg!


Store klemmer fra en vårgra tiriltungen

3. feb. 2010

SuperIKEA


Vi e så heldig å pusse opp kjøkken til akkurat rett tid. Iallefall i følge IKEA! Så langt har de gitt oss 3 gavekort på 1000kr fordi vi handler hvitevarer hos dem, noe vi skulle uansett i utgangspunktet. Så nå blir litjspiras barneromsmøbler sponset av innkjøpte hvitevarer ;) Så et lite tips til deg som lurer på om du skal begynne med kjøkkenoppussinga nå, og bestemt deg for IKEA kjøkken (eller kun hvitevarer derfra) slå til nå;)

Vi har valgt oss en induksjontopp som ikke har noen fastlåste kokestørrelser (FRAMTID HINF4T) Dermed kan jeg steke deilig indrefilet i stekepanna på en av de fremste platene, og deretter flytte stekepanna til en av de bakre platene mens jeg disker opp soppstuing og annet tilbehør på de fremste platene ;) mmmmmmmmmmmmm!

En fryd for ei husmor to be!!!

Er det flere der ute som pusser opp kjøkken???

Store jeg-gleder-meg-til-å-rive-kjøkken-imårra-klæm fra Tiriltungen

2. feb. 2010

Blått kjøkkentilbehør


I min lengesel etter ferdigoppusset kjøkken tilbragte jeg litt av gårkvelden til å søke på lyseblått kjøkkentilbehør. Jeg la tverdt min elsk på en kjøkkenserie fra min kjære sjokoladenymfoman; Nigella! Og siden jeg og Nigella er i et evig sjokoladeforelskelse kunne jeg ikke la vær å bli forelsket i alt det deilige kjøkkentilbehøret;)mmmmmmmmmmmm!

Bildene er hentet fra selgere på e-bay, som så snart kjøkkenet er ferdig skal få besøk av meg! ;) heia nigella og hennes duck egg blue;)


Disse rålekre stekeredskapene kan pynte opp både matlagingen og kjøkkenet mitt:)
Og når jeg først er i gang fant jeg også en boksåpner i samme farge som jeg tror vil bli handlet inn hos ebay! Eggskålen snakker for seg sselv!

*Blått er flott*

 Hilsen kjøkkenklar tiriltungen

1. feb. 2010

Vegg!


I det siste har det vært fryktelig stille på bloggen min. Jeg vet ikke om jeg kan kalle det bloggtørke, men uansett har hverken kameraet, pc'n eller interiøret samarbeidet med mine korte opphold i heimen mellom skole og jobb. Og det eneste interiøret jeg har møtt er nok "veggen" ;) Men når man først har møtt den såkalte veggen så er det bare å se seg rundt etter nye åpne rom, og for min del er det rommet kjøkken/bryllupsplanlegging. Før jeg går mer innpå det skal jeg heller vise frem noen av de vakre veggene jeg møter på hver dag her hjemme, noen er ferdig oppusset og noen trenger både riving og oppussing.

Disse flisene er på det nåværende kjøkkenet som er orginalt fra 1978. Flisene er faktisk utrolig kule, men må nok nyte den siste uken opp på veggen ;)

Furupanelet på kjøkkenet må vike for kjøkkenskap og ferdigmalt panel. Jeg synes malt panel er fint, men ikke når resten av etasjen har en helt annen struktur. Derfor sier vi også adios til panelveggen i løpet av nærmeste framtid!

Flisveggen bak nyovnen vår, dermed en vegg som skal få være der i all evighet ;) Og en stor takk til gartner'n som er blitt min egen lille flisexpert!

Ferdigmalte panelplater gjør renoveringsjobben vår overkommelig, og det skaper litt struktur på de ellers så store hvite overflatene. De blir sikkert et typisk begynnelsen-av-2000tallet-fenomen, men jeg synes fortsatt de er bedre enn alle andre alternativ;)

Malt strie er en av mine favoritter. De skaper litt spenning i forhold til helspaklede flater og de kan lett males over. Ett hvert hjem bør inneholde minst 5 meter med god kvalitetsstrie..... Eller så kan man rive det rett ned og sende det tilbake til 90-tallet og dets bondegule vegger og buer! Det er iallefall hva jeg tenker å gjøre neste uke :)

Og fortsatt min favoritt; tapeten i spisestua! jeg gleder meg til kjøkkenet kommer på plass for da skal jeg frotse i kjøkkentilbehør i samme blåfarge fra Nigella Lawson;)

Nå har jeg konfrontert veggen, og regner med at en god natts søvn vil kunne fjerne
veggmonstre og tidsklemmedrauger;)
*krysser fingrene*

Og takk til alle dere som titter innom titt og ofte ;) legg gjerne igjen en hilsen!

Hilsen Tiriltungen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails