30. jan. 2011

Say it like a riddle!

Interørverden har rammet inn plakater med keep calm and carry on i et par år nå. Jeg har lenge ønsket meg slike, men har fått opp øynene for noen flotte plakater på epla.no. Plakatene ber meg ikke bare ta det med ro og fortsette, men de formidler andre viktige (og uviktige) ting her i livet. 
Her er mine favoritter:






Disse plakatene selges på www.epla.no/shops/frufly/. De er både lekre og billige og frister meg til å friske opp gangen vår. Som for tiden er 70-talls brun, med litt gneldrene grønn, med linoliumsgulv og knirkende trapp! Men lørdagskvelden ble brukt til å avtale at neste rom i oppussingsrekken er gangen, så nå kan jeg begynne å drømme om en hyggelig velkomst til oss selv og alle våre gjester!

Det var en gang en gang, og innenfor gangen.....

Virre virre, vapp!

... En lilla knapp, virre virre vapp. - Du slapp!

For noen uker siden var jeg innom alle interiørinteressertes store drøm, Nille... Jeg handler småklistremerker der til å klistre i finskriftsboka til elevene mine, og forrige gang kom jeg over en lilla pute som ville passe perfekt på litjspiras rom. Men den var jo fryktelig kjedelig i seg selv, derfor fant jeg ut at det var på tide å pimpe opp Nilleputa litt. Jeg og colan kastet oss over Ebay for tusende gang og søkte på lilac buttons osv, og der kom jeg over en lekker liten blanding av lilla knapper til den nette sum av 20kr inkludert frakt.


Knappene har helt nydelig lillafarge og pynter opp etthvert etter-juls-hus! Hjemme hos oss har de ligget på stuabordet et par dager, til litjspiras store glede. Vi har nemlig lekt oss masse med knappene.


Litjspira insisterte på å gjøre seg til! What you see, is what you get!


Vi har laget bokstaver, figurer og hus av knappene! Her har vi laget litjspiras bokstav :)


Søndag formiddag ble tilbrakt rundt spisestuebordet. Hvor jeg sydde på knapper på puta, mens gartnern og litjspira perlet med maxiperler. Jeg har forkynnet "Å være mot andre, som du vil at de skal være mot deg" til litjspira i det siste, for nå oppstår konfliktene med jevnaldrene mye lettere i barnehagen. Derfor sa jeg at jeg skulle lage peacetegnet på puta hennes, og det betyr at alle må være snille mot hverandre. Så får vi se hvor forebyggende puta kan være på en 2årig barnehagejente!


Her er puta trygt plassert i gjyngestolen til litjspira! 
Og hvis det skulle være noe tvil; rommet går i lilla!


PEACE!

29. jan. 2011

Pion-pion!

Hvis man sier Pion fort nok høres det barsk nok ut til at gartnern lot seg overtale (Pion-pion = et eller annet våpen i en eller annen film som jeg absolutt ikke vil se). Uansett så gikk jo vi amok med pioner i vårt bryllup. Og nå vet jeg jo med meg selv at bryllupsplanleggings storhetstid er i anmarsj, det er nå mange av de store valgene skal tas. Dermed vil jeg legge inn noen varme ord om den vakre blomsten. Jeg lagde alle blomsteroppsatser selv, inkludert brudebuketten og litjspiras bukett. Og jeg vil si at jeg brukte ca 15-20 minutter på brudebuketten. Så la jeg den på kjølerommet, hvor den stod i to døgn. Og buketten var like nydelig! Rundt stilkene surret jeg silketråd (mens jeg satt i båten som skulle frakte meg til vielsen) og festet en liten brosje jeg hadde fra den tiden hvor ALLE gikk rundt med brosjer på jakka/genseren. Bittelitt marikåpe ble dytten mellom pionene og jeg lurte også inn noen få perler. Sim salabim så var alle blomstene i bryllupet ferdige, til den totale sum av 1400kr.



Kanskje verdt å spare en del tusen på å gjøre det selv og heller legge pengene i en deilig bryllupsreise????

Living til Trondheim

En liten fugl har hvisket at vi får Living i Trondheim.... Fuglen er Trondheims Adresseavisen, men nyheten har jeg vært klar over i flere måneder, uten å dele det med så mange. Jeg sendte nemling en mail til hovedkontoret til Living i fjor høst, og fikk allerede da opplyst at Living kommer. Og jeg gleder meg villt! Jeg leser mange blogger jevnlig, og ser at mange henviser til Living ditt og Living datt. Nå gleder jeg meg bare til å kunne sette mine føtter inn i Living sitt nye varehus i Trondheim i November. Velkommen skal dere så absolutt være!!!


...og PS! De søker en liten haug med nye ansatte. Jeg stortrives for mye med å være lærer, men kanskje det finnes noen som gjerne vil jobbe med interiør i en svært så inspirerende interiørkjede!





Denne krakken kalles Bolt og selges i 2pakk til 799kr. Ja takk!!!!

Denne taklampa tar jeg også gjerne med meg hjem, og til den nette sum av 399.



Her tar jeg gjerne hele stua, takk!


Alle bildene er hentet fra Livings egen hjemmeside!

Da er det bare å telle ned til november og til vi får nok et stort varehus på Leangen (utenom IKEA)!

God Living helg!

28. jan. 2011

Husmors S.O.S

Jeg har alltid kost meg med å ta vare på hjem og hage. Når jeg var liten var jeg kjempeivrig på å stikke ut så fort minusgradene krøyp oppover. Da gikk jeg ut i bua og fant fram øks (!) og spade og hakket bort vinterens siste grep om hage og inngangsparti. Så fort vann klukker inne i snømassene eller fuglene kvitrer om morgene kjenner jeg liksom hvordan øksa roper meg ut for å rydde fram våren. 

Jeg var også den første som sa i fra hjemme når jeg var ungdom at vi kanskje burde kutte ut alle filleryene på gulvet, for jeg ble så lei av alt arbeidet hver gang jeg skulle støvsuge. Jeg var ivrig på å holde det reint, og hadde god orden på ting i forhold til min unge alder.... 
Død over alle filleryer!!!

Nå i voksen alder har jeg fortsatt lysten på å holde orden, selv om det ofte er tiden som stopper meg fra å holde alt tipp topp bloggertilstand til enhver tid. Da er det de små hemmelighetene som kan være med på å gi hverdagen litt ekstra gnist
(nei, jeg snakker ikke om rosenrot eller ginseng)
og orden. 

Min nye hemmelighet er et lite hjelpemiddel i hverdagen, og denne gangen på vaskerommet. Når dette rommet står for tur i oppussing skal følgende handles inn:


Disse wallstickerne fant jeg på etsy.com (det internasjonale siden aka epla.no)
Nå slipper jeg, og særlig gartnern (!) å lure på hva alle disse symbolene på kleslappene betyr.

En god og ryddig helg til alle dere!

26. jan. 2011

Wow faktor

For de som ikke har oppdaget en av de beste nettbutikkene her i landet så legger jeg ut en vev-adresse her: www.epla.no -enklere blir det ikke, og bedre og billigere blir det heller ikke! Noen ganger surfer jeg på epla bare for å bli inspirert, og dette er tilfellet nettopp nå i kveld. Jeg stoppet opp ved en butikk på epla, og innrømmer lett at jeg ble lokket av butikknavnet; Wow faktor shop! 






Her var det wow faktor med stor W, og jeg elsker alt det de viser fram! - så kjære julenissen, here we go again! Vær så snill å logg deg inn på http://epla.no/shops/wowfaktorshop/ kryss av på alle produkter og velg legg i handlekurven! Adressen vet jeg at du fortsatt holder styr på, nissen! - Jeg gleder meg allerede :)

Ps: Alt du ser er designet og håndlaget/redesignet av Trude Dehlen & Birgit Torkildsby = ekte norsk design!




Ho-ho-ho!
Julegaveønskeliste under progress ;)

Eames i box

Jeg har tidligere publisert en offentlig ønskeliste til Nissen. Dessverre har hverken jeg eller gartnern tålmodighet på å vente på at Nissen skulle oppfylle mine høyeste ønsker. Derfor tok vi i ettermiddag turen til Interia i Trondheim. Akkurat som i mine villeste fantasier stod Emeas der å fristet meg i en krok. For anledningen var han pent antrukket i en filtpute, men denne får være denne gangen (kanskje vi finnj deinj billiar på Ebay, hvisket jeg til gartnern?!?)

Uansett er vi nå to heldige eiere av 2 stk Eames DSR (eller iallefall to stykk eiere av en bestilling på 2 eames stoler...)! Såklart skal stolene blogges så snart de er i hus, og det gleder jeg meg til. Da spørs det bare om hvordan det går med det sukkersøte kjøkkenet når stilen sakte men sikkert strammes opp. Kanskje kjøkkenet må på slankeren i år det også!?!


Bildet er lånt fra www.yliving.com

Går det an å sikle over møbler? Å så fall er begeret fullt ;)

Ha en strålende kveld!

25. jan. 2011

Can I do it?

For tiden så har jeg blant annet en 20% stilling som kunst- og håndverklærer. Nå skal jeg ikke bruke bloggen til å skryte av mine kunstneriske evner, ei heller mine evner til å skape kunsterisk engasjement... Men hva med å lage kunst ut av kunstaccesories? Vel, jeg har en favoritt som jeg tror jeg skal gjøre våren litt mer fargerik... samt at jeg har lagt merke til at de som har peiling på krig, fred og interiør og sont har snakket en del om store strikkemønster og det å ta i bruk strikking til å dekorere alt!!! Hva med en dorullvarmer i angoraull, eller et høytalertrekk i sjokkrosa rett-vrang strikk? Vel; her er min favoritt;

 Vasepynt/malekostholder


Har du en interiørspådom for våren???

24. jan. 2011

Ubesluttsom (red.anm Tiriltungen)

.... frøken ubesluttsom tar et oppgjør med seg selv for tiden. Når jeg ligger søvnløs på nettene og andre tyr til antistressremedier eller sauetelleing så tyr jeg til hurtigoppussing. Den siste måneden har jeg tatt meg selv i å begynne å hurtigopppusse rom som vi pusset opp for bare 1-1 1/2år siden. En av hovedårsakene er at jeg har fått litt nok av chabby chic bølgen som har kastet seg over vårt ganske land de siste årene. For tiden blir jeg kvalm bare av å tenke på blonder, engler, lin, hvite møbler med slitte kanter og fattigmannssølv. Nå går mine våte drømmer kun i retning av industrielle lamper, puter fra By Nord og et litt enklere uttrykk. Så får vi se om jeg fortsetter med min ubesluttsomhet og til slutt ender opp med retrotapet og blomstrete puter i løpet av et års tid 
(PS! jeg drømmer allerede om litt retro inn i huset) ...


Lampe fra Jielde



 En industriell lampe jeg fant på Ebay
Pute fra By Nord


JAAAAAA,takk :)

Eneste spørsmål er; vil lysekrona fortsette å henge på kjøkkenet, eller vil den bli utkonkurrert av min nye nattlige besettelse?!?

18. jan. 2011

Jula varer helt til påske

....derfor sier jeg bare som hør og bør:

Kjære julenisse!

Så langt i år har jeg vært veldig (veldig veldig veldig) snill! Jeg har vasket do, oppkast og småsmuler. Jeg har vært på besøk hos naboen på julaften utkledd som deg (ja,ja.. jeg vet at julaften var i fjor, men hvem teller)! Og jeg har også bidratt med et bidrag i NIB's barneromskonkurranse. Som du forstår julenissen, har året startet nokså godt, og jeg ønsker gjerne at året skal bli bare bedre og bedre. Hvis du vil kan du bare være med å bidra til at jeg får et flott år ved å ta deg en tur til Interia. Der kan du gå ned i kjelleren, og inners til høyre vil du se det lekreste av det lekre. Omkranset av julesalighet og nostalgi står en Eames DSR der å lyser mot deg. Vær så snill å IKKE mottså fristelsen ved å pakke inn denne (eller 6 stykker) til meg. På grunn av sprengkulde i Norge kan du nok droppe hele seansen med å dytte stolene ned pipa, men heller sørge for at de står trygt på trappa mi en dag jeg kommer hjem fra jobb! På forhånd takk :) 

PS: det skjegget kler du virkelig!

Hilsen Tiriltungen
(du vet hvor jeg bor)

14. jan. 2011

Studentkjøkken

For tre år siden vagget jeg fra side til side (gravid) og gikk rundt med en drøm om et nytt kjøkken. Med et stramt studentbudsjett fikk jeg og gartnern pusset op kjøkkenet for rundt 15 000kr. Dette innebar å bytte ut alle kjøkkenskap unntatt fire overskap, og deretter oppdatere alle fronter. Med IKEA i gåavstand og innenfor vår budsjettradius var oppussingen i gang!


Kjøkkenbenken er fra Byggmakker, komfyr og ventilatorhette fulgte med leiligheten når vi kjøpte den. Alle knotter fikk vi av mamman min, som jobber i et firma som selger beslag. Liftgardinen sydde jeg selv av metervare fra Åhlens.


På kjøkkenbenken hviler kokebokholderen som jeg kjøpte på januarsalg hos Tilbords for 6-7år siden.


Her var det opprinnelig en dør inn til vaskerommet, men vi valgte å tette igjen og sette inn et kjøkkenskap som rommet all maten vår. Denne ble bygd inn i veggen.

Vi kappet til en del av benkeplaten slik at vi kunne ha en slags barløsning. Men vi ønsket ikke en høyde som krevde barstoler. Dette fungerte knallbra!


Til slutt et lite stilbilde som matchet liftgardinen jeg sydde.
Med studentbudsjett kan man komme langt :)


Med dette ønsker jeg dere god helg!

13. jan. 2011

Never say never

Tidligere når frøken Tiriltungen var i sin nest beste alder hadde hun et utsøkt blikk for interiør tenkte hun... I ettertid kan man bare knise og riste på hodet over mitt valg av rød sofa med matchende røde lampeskjermer! En ting var iallefall sikker, jeg visste hva jeg IKKE ville ha inn i mitt hjem. Stilen ble noe flat og kjedelig, og jeg har fortsatt mye å hente på et litt mer livlig hjem. Men nå har jeg valgt å omvende meg selv og legge min elsk på noe jeg en gang hatet.


Denne knaggrekken har jeg alltid hadd stygge tanker om, men nå er tankene omvendt til en enorm lyst til å ønske meg akkurat denen knaggrekken!
I say it again: NEVER SAY NEVER!

(Knaggrekken har jeg såklart funnet på ebay, til den nette pris av 120kroner, inklusiv porto)

Ha en fin fargerik kveld!

11. jan. 2011

♥ Ebay ♥

En av mine store laster her i livet er mitt evige misbruk av livets sorte gull og mitt store elsk av Ebay! En fordel av disse to lastene er at de lett lar seg kombinere, og dette kan lett resultere i et koffeinkick som gir en enorm utholdenhet til å utforske alt Ebay har å by på!

Denne flip over klokka fra Karlsson kom jeg over på min skattejakt, og når jeg sammenligner priser er det bortimot 700kr å spare på å legge sin elsk på Ebay.


Eller hva med litt farger i tilværelsen? Denne klokka er også fra Karlsson :) Sweet!

 Jeg må nok innrømme at jeg allerede har lagt min elsk på den øverste klokka. Eneste bekymringen jeg har, når vi ser bort i fra at jeg må overtale gartnern til å bruke en liten tusenlapp på klokke, er hvor mye lyd den gir fra seg når den flipper seg over.... Jeg tenker med grøss på hvordan nattesøvnen blir frafrøvet meg på grunn av ei klokke som på død og liv skal gi fra seg en raslelyd hvert minutt, hele døgnet! Noen ganger må skjønnhetssøvnen lide for interiøret, i dette tilfellet kommer jeg med et motangrep i form av 10pak med ørepropper i beste kvalitet! 

Ebay, bring it on! I'm on the cola high ;)

9. jan. 2011

Testing, testing!

Hele lørdagskvelden gikk med til å endre layouten te bloggen min! Nå får vi bare se om utseende vokser på meg :)

 Jeg slenger med et bilde av noen stilige kubbelys med ornamentspynt fra Emma House her i Trondheim.

God natt!

8. jan. 2011

Barneromsbidrag



Nå er mitt bidrag i NIBs barneromskonkurranse er klar: tata!
Les mer om NIBs konkurranse her :) 

7. jan. 2011

Navnefestpynt!


Litjspira er inn i sitt tredje år her på jorda og tia har flydd helt uvirkelig fort! Det er mye som kan komme overraskende på en nybakt mor, men det som var mest overveldende i begynnelsen var det at "derre ungen" måtte jo få et navn, og det skulle feires! Dermed kastet jeg meg over planleggingen av litjspiras navnefest og koste meg med planlegging av tapas, pynt, gjester og fest :) Over er et bilde av lys og blomster fra festen, som ble et av mine første mini-interiørprosjekt -i ettertid har det blitt mange!


Litt utydelig bilde (var ikke alle digitale bilder like dårlige for ett par år siden??? særlig før jeg oppdaget effeten av å kutte ut blitz slik at man slipper å se skyggen av eføy.... kremt). Uansett er blomsteroppsatsen min jomfruoppsats, og jeg må si det var en fin måte å miste jomfrudommen på (!)


Hjemmelaget tapas så langt øye kan se! nam nam


Fredagskvelder har jo ofte blitt en oppgulping av gamle serier og filmer på TV, og i kveld er mitt bidrag et oppgulp fra gammeldager, hvor litjspira hadde få meninger (merk: er nå kommet i trassalder) og gartnern fortsatt omtalte meg som sin kjæreste og ikke fru ;)

GOD HELG!



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails