4. jan. 2010

Gamle minner og nye bruksmåter


Når jeg var liten (og nett) dro vi ofte til mine besteforeldre, på landet på søndagsbesøk. De bodde i et flott hus min bestefar selv hadde bygget, og hagen bugnet av bær, grønnsaker og jordbær, og ikke minst nydelige blomster. Noen søndager ble vi værende der så lenge at jeg ble bydd kveldsmat av bestefar. Og min favorittkveldsmat når jeg var på besøk der va fenalår skåret i tykke skiver, på bitte litt tørt brød (!) med ekte smør på. Og dette var slikt smør som mine kjære besteforeldre var oppdratt til å la stå framme på kjøkkenbenken, ergo en deilig fløyelsmyk konsistens! Toppen av kaken "slæsj" prikken over i'en var et deilig glass med kaldt melk. Åh, jeg får vann i munnen når jeg tenker på dette! Stolt satt jeg å dinglet med føttene fra en høy stol på kjøkkenet til mine besteforeldre, og tenkte helt sikkert at livet kan ikke bli mye bedre enn dette:)


På et loppemarked for en liten stund tilbake fikk jeg gode minner tilbake, minner som førte meg tilbake til dinglende føtter og iskald melk ved bestefars bord. Jeg kom over to helt like melkeglass som jeg drakk av hver gang jeg var på besøk hos mine besteforeldre. Disse kjøpte jeg såklart for en slikk og ingenting, og var innstilt på å ta i bruk glassene, men nå på en ny måte; telysestaker! Og jeg elsker å ta fram mine små telysestaker når jeg trenger litt hærlig ingefærbrun farge i stuen. Og ikke minst er det perfekt at de matcher maleriet vi har i stuen. Men den får jeg vise fram en annen gang;)


Ha en fin mimrekveld!


3 kommentarer:

 1. FOr en koselig historie.. Og et utrolig kjekt minne..Jeg smilte meg gjennom historien:)
  Gøy med glassene, og smart å bruke de til lysholdere, så kan du ha dem fremme hele tiden;)

  God kveld!

  SvarSlett
 2. ja, gode minner kan jeg leve lenge på! Og lysholderne lyser så varmt og flott hjemme her :)

  SvarSlett
 3. Herlig historie, og fine glass med lun høstfarge. Vi hadde en serie av disse med både kaffekopper, skåler og asjetter, så dette fikk frem barndomsminner hos meg også ja. :)

  God onsdag, med varmende telys.

  SvarSlett

Takk for at du skriver en hilsen :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails