1. mars 2011

Kitchenette!

Frk Tiriltungen unngår alle kroker, listverk, halvferdige rom og himlinger som skriker etter akrylpåfyll. Men nå viser det seg at jeg uheldigvis er huseier av et oppussingsobjekt som aldri blir ferdig! Dermed har jeg enorme mengder med kroker, himlinger og halvferdige rom jeg må unngå; i virkeligheten er det faktisk nødvendig å ta på seg dykkemaske og snorkel, og synke ned i badekaret for å slippe hele dette halvferdige huset!!! Heldigvis har jeg haiskrekk, så jeg holder hodet over vannet ;) Men både jeg og gartnern har gått litt lei av hele oppussingsprosjektet, og har vel innsett for lenge siden at vi er et klassisk eksempel på sinna-snekkerns antiklimaks!

Nå er vi heldigvis så halvferdige med noen rom at de lar seg vises frem, de er også så praktiske at de putter et smil på ansiktene våre når vi åpner skuffer og nyter hvor praktisk vi har fått det! Et av de rommene som gir meg godfølelsen er kjøkkenet. Det er langt fra ferdig, men det er slik at vi kan leve med det til vi er ferdig med et avslappende soverom, en lun gang og en trapp som ikke knirker.... når enn det blir!


En av hovedgrunnene til at jeg og gartnern stortrives på kjøkkenet er fordi vi stadig når nye astronomiske høyder... I føle gartnern er vi blitt dyktigere kokker fordi vi har tatt i bruk maldonsalt... Selv om jeg ikke slukte den teorien rått så skal jeg ikke benekte hvor greit det er å ha krydderier og andre godsaker lett tilgjengelige.


Vi invisterte i en induksjonsplatetopp, og vi har ikke angret ett sekund! Jeg skal heller komme med den påstanden at jeg synes at alle nyoppussede kjøkken som ikke har induksjon mangler det lille ekstra som gjør kjøkkenet så mye mer praktisk. I Love Induksjon :)


Vi kjøpte induksjonsplate som var 70cm i stedet for 60cm bred, som er standardstørrelsen. Vi har også kokesoner som passer til alle størrelser på kasserollene, uansett plassering på kokeplaten. Dermed kan stekepannen brukes på alle fire kokesoner, og det samme med den minste sauskasserollen. Lenge leve energisparing og miljøbevisstheten (og kokende vann på under 1 minutt!!)


Vi har lagt eikegulv og lot benkeplaten går igjen i samme treverk. Benkeplaten ble spesialbestilt fra Marbodal, og passer gulvet perfekt! - Og ja, hvis noen lurer vi har laminatbenkeplate, og ikke ekte varer. Husmora har fraskrevet seg enhver mulighet til å olje benkeplate, 
og her har du en husmor som er fornøyd med sitt valg!Vi har unnet oss litt hverdagsluksus med mikro og ovn i riktig høyde. 


Hverdagsluksus (eller helgeluksus) i flytende form! Til sommeren ser jeg for meg hvordan alle flaskene skal sprettes og rekene skal pilles på verandaen,
halleluja for sval sommerkos og bobler i blodet!


Nigella står trygt plassert i kokebokhylla, og frister meg med trutmunn og deilig sjokolade!
Resten av kokeboklageret står lagret inne i et kjøkkenskap,
for vi har et lite lager av retter vi kan velge og vrake mellom.


An apple a day keeps the doctor away! And herbs in you food is always good ;)Diamonds are a girls best friend, samt en deilig håndkrem og den mest praktiske oppvaskkosten jeg har kommet over (59,- på traktøren). Oppvasktilbehøret er oppgradert fra palmoliveflaske og zalo.


Vi brukte lang tid på å finne de riktige knottene, men til slutt kom vi over de på black and white shop på City Syd i Trondheim.


På skuffene har vi gode gammeldagse håndtak, og jeg liker serlig hvordan skitne fingeravtrykk blir skult bak disse lekre håndtakene. Ute av sinn.....


Noe av det beste har jeg spart til slutt, nemlig den åpne kjøkkenløsningen som er vår utsikt fra spisestua. Jeg kan ikke får skrytt nok av mine nattlige sysler på IKEA kitchen planner. Det tok flere netter før jeg endelig fikk løsningen, og nå var det verdt alle timene klistret foran pc'n

Vår på kjøkkenet!


Granateple, ferskenblomster og roser! + en drøss med rosa minner!


En liten vårhyl fra frk Tiriltungen!!!!
Spisstua med to nye eames sidechair, vår julegave fra svigers og oppsparte midler.


Årets vårløk strekker seg etter vårsola og gir oss et lite håp om at råtten og våt snø snart skal være ikke-eksisterende snø!


-Og såklart har vi matchende service til tapeten som vises i bakgrunnen!


Det siste bildet er en liten fargeklatt, som viser frem litjspiras kortlagingskapasitet! Vi bruker spisebordet til både spising og alt av tegning, maling og kreative utfoldelser, og det er akkurat et slikt kjøkken jeg vil ha; en multifunksjonelt kjøkken som passer både for store og små!

Hvordan er ditt kjøkken eller ditt drømmekjøkken???

Hilsen husfrua som har sitt drømmekjøkken (minus litt lister, akryl og div smånips)!

7 kommentarer:

 1. Herlig innlegg, Tina! :) Kjempefint kjøkken har dokker.

  SvarSlett
 2. Sukk..den som kunna vært like flink som dokker snuppa! Misunnelig så d hold æ ja!

  SvarSlett
 3. Hei!!

  Herlig kjøkken!!
  Kjempfint..

  God Onsdag,
  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 4. Kjøkkenet ditt virker så stort og godt. Koselig og flott kjøkken!
  Klem TOnje

  SvarSlett
 5. tusen takk ;)
  -Vi e så glad i det praktiske kjøkkenet vårt atte!

  Tapas te hælga, siri!!!

  SvarSlett
 6. takker og bukker! Alltid så koslig å få en hyggelig kommentar :)

  SvarSlett
 7. Stor og herlig kjøkken!


  God helg :o)

  SvarSlett

Takk for at du skriver en hilsen :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails