5. des. 2010

Pikerommet er endelig ferdig!

Iallefall 98%, men det er vi fornøyd med! I en mnd tid har vi både kost oss med oppussinga, og hatet alt arbeidet det ble med nyrommet til litjspira. Men nå når rommet er så og si ferdig, så er all slitet og sen nattarbeid vell verdt det! Litjspira tok sin første natt i nysænga i natt, og i en storjenteseng sådan (juniorseng). Jeg brukte en mor-til-datter-samtale på å forklare at det ikke er lov til å gå utav sengen. Så i morges våknet vi til "maaaamaaaaa, kom å hent mæ, æ e våken!"  -og der satt litjspira jaggu meg fortsatt i senga si ;)

Et lite bildredryss kommer fra det etterlengtede pikerommet som er det første rommet vi viser i all helhet her i nyhuset ;)

Senga er fra barnas hus og sengetøyet er sjølsydd fra metervarer fra stoff og stil. Det samme stoffet er også brukt i vimplene som jeg sydde fast til sengehimmelen. Og tapeten er bestilt på ebay! *joy*

Kommoden er fra ikea og ble skrudd sammen på torsdagsnatta. Duskene er julepynt fra ikea som de solgte for 3 år siden. Speilet er også ikea, men det var tidligere grønt og gikk vel ut av produksjon for over 5 år siden. Kofferten og lysestaker er fra søstrene grene.

 Møblene er arvegods som er over 50 år gamle. De har vært blå på 50-tallet, rosa på 80-tallet og nå har de fått et strøk med bomull høyglans. Tallerkenhyllen skal etterhvert henges opp og rommer litjspiras favorittbøker!

Under vinduet har vi klistret opp blomstertapet kjøpt på ebay. Gardinene er ikke på plass enda. Jeg tror vi prioriterer pepperkakebaking og forjulsforberedelser i stedet for i år.

Fine blomster og søte små sommerfugler

I fotenden på nysenga ligger bamsen og sover i ei nymalt seng, med matchende sengetøy til hva litjspira har.


I speilet vises de nye spottene som vi har innstalert i det nye taket vi har lagt.


Nydelig tapet fra HarlequinI gjyngestolen hviler postkassa te litjspira som er fra Bruka. Den skal henges opp etterhvert og inneholder bursdagskort og feriekort vi har fått fra familie og venner.

Klistremerker som fungerer som speil! Litjspira springer bort og speiler seg i disse. De er kjøpt på Notabene i fjor sommer.

 Litjspira har lilla rom, dermed blir det riktig med lilla pynt på juletreet. Det lilla båndet er kjøpt på Kremmerhuset og knytet rundt en pottekjuler fra Kid. Kulene er fra plantasjen. Og juletreet er arvegods fra mamman min :) I kalenderen til litjspira venter mer lilla juletrepynt som vi handlet inn på Søstrene grene forrige helg!

En lerretbokstav fra Panduro har fått et pålimt lilla scrapbookark som pynt. Litjspira sin bokstav troner ved siden av juletreet.

Jeg hadde tenkt å sy vimpelrekke og henge i taket, men synes dette fungerer like så fint! *Pimp-my-Ikea* (sengehimmelen er fra Ikea).

Og sist men ikke minst har vi malt oppbevaringskasser fra Ikea i samme lillafarge som speilet. Dermed ligger lekene til litjspira godt skjult, uten å friste når det skal soves eller duppes.

Åh, så godt det er å få vise fram detet rommet som vi både er stolt over, og veldig gla for å ha ferdig!

God 2.advent!

17 kommentarer:

 1. Skjønna godt at dokke e stolt. Det blei kjempe fint. Dokke e så flink. :) Kjempe gøy å få se. :)

  SvarSlett
 2. Så herlig jenterom! Hos oss deler to små rom, så det er ikke noe eget jenterom hos oss ennå. Men dette var masse fin inspirasjon!

  SvarSlett
 3. Kor heldig Elida e:) Dåkker har vært bra flink! Glæde mæ til å se dåkker til jul, for d regner æ med at vi får til. Hils Magnus og Elida fra mæ:D Klem fra Kristin WS

  SvarSlett
 4. åh, tusen takk for så hyggelige kommentara! Det e fortsatt stor stas med nyrommet hjæm hær, så det utnytte vi maksimalt;)

  SvarSlett
 5. Så fint det ble, elsker det stripete tapetet! Skjønner godt at dere er fornøyd med resultatet og da glemmer man fort for et slit det var :)

  Legger meg til som følger også jeg..

  God helg!

  Hilsen Kristin

  SvarSlett
 6. Gøy å sjå ett jenterom som ikkje er rosa!
  Så søt som ikkje gjekk ut av senga, måtte le litt for meg sjøl :D
  Stemmer nok på bildet ditt, kjempefint :)
  Ha ein fin dag! Hilsen Grete

  SvarSlett
 7. oi oi oi sååå gjennomført da !!
  Jeg sikter inn mot å gjennomføre jeg og, men nå er det bare 1 år siden vi flyttet inn og jeg har 5 små å lage rom til.Vi har 5 soverom og 4 barne/lekerom som skal få hver sine utrykk og ting/tang.Så det tar tid, men du så gøy det er å få slik fin inspirasjon som du viser her, lilla er nydelig !!
  Vi har bare gutter da så her blir det desverre ikke lilla.Men blått og grønn e fin og.

  SvarSlett
 8. Dere har all grunn til å være fornøyd! Kjempeflott rom:)

  Lykke til i utfordringen!
  God helg!

  SvarSlett
 9. Kjempeflott rom!
  Der er det nok ei tulle som trives!!

  Ha en strålende søndag!

  :-)

  SvarSlett
 10. Hei! Fant deg gjennom NIB :-) Så fint og gjennomført rom du viser fram! Veldig koselig med møbler som er arvegods da, og har vært i bruk i flere omganger. Blir liksom litt ekstra koselig å bruke dem da :-) Og så syns jeg de blomstene (wallstickers?) under vinduet var supersøte :-) Lykke til i NIBs utfordring!

  Hilsen fra Mollie

  SvarSlett
 11. Hei:)så fint:)jeg ELSKER lilla så dette falt i smak.lykke til med utfordringen.
  ha en flott søndag.
  Klem Britt Irene

  SvarSlett
 12. Flott vimpelrekke - IKEA egner seg godt til å bli pimpet! Flotte bilder og koselig blogg :)

  SvarSlett
 13. Dette må vel være det mest søte og gjennomførte soverommet ever:) Lekkert!!!!

  SvarSlett
 14. Wow - for et lekkert rom!
  Lilla er jo bare herlig ♥
  Her var det virkelig mange flotte detaljer ja...
  Lykke til i utfordringen;)

  Klem Line

  SvarSlett
 15. Tusen takk for alle hyggelige og positive kommentarer :) Det varmer et lite blogghjerte og settes veldig pris på! Hvert sekund og minutt som ble brukt på oppussingen av rommet er nå så absolutt verdt det.

  En lilla hilsen fra Tiriltungen

  SvarSlett

Takk for at du skriver en hilsen :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails