20. juni 2012

Barselsgrøt

Når jeg kom hjem fra sykehuset med eldstejenta lærte jeg meg et nytt ord; barselsgrøt. Jeg visste ikke at dette fantes eller at det på ingen måte innbar at man skulle finne fram kanel,sukker og smør...

Det beste med barselsgrøt er at det kommer i alle former! Jeg har smakt søtt, salt, tørt(!), hevet, gjæret og surt, alt har blitt tatt i mot med stort takk :)

Noen ganger har barselsgrøten vært hjemmelaget, og en dag i mai hadde jeg en fot på vippestolen, en hånd på Kenwooden og slikkepott i munnen (mmmm, "så smake man litte granne"...)! Denne dagens barselsgrøt var min egen versjon av Creme Brulee muffins. Noe så digg har jeg ikke smakt på lenge og i ettertid har jeg disket opp med flere slike når vi har fått besøk. 


Jeg synes det er vanskelig å lage vaniljemuffins som ikke blir for tunge eller fete i konsistensen, så denne gangen brukte jeg faktisk Toro sin pakke med vaniljemuffins. De blir alltid flotte og luftige, og faller ikke sammen. I røren hadde jeg i litt Piano creme brulee og stekte muffinsene til de var deilig og gyldne. Glasuren er laget på smør, melis, hvit sjokolade, vaniljeekstrakt og mer Piano creme brulee, på toppen har jeg strødd creme bruleesukker, som følger med pakken. 
Nydelig på smak og en fryd for øyet!


Voila; Barselgrøt (i min favorittvariasjon!)

2 kommentarer:

  1. Jepp! De var YUMMIE!
    Du er så flink:)

    SvarSlett
  2. takk, takk til prøvekaninen ;) Du fikk barselgrøtmuffins runde 2, så da hadde jeg sikkert blitt hakke bedre enn disse!

    Kom gjerne på barselsgrøt igjen :)

    SvarSlett

Takk for at du skriver en hilsen :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails